FAQ

Heb je een vraag? Zoek je vraag bij onze Frequently Asked Questions! Zit je vraag er niet tussen? Neem dan even contact met ons op via onze contact pagina.

Hoe moet ik het beslag monteren?

Het beste is met de door-en-door montage materialen die zijn bijgeleverd. Bij een massief houten deur voldoen de houtschroeven.

Moet ik tijdens het schilderen het beslag altijd verwijderen?

Ja altijd, in verf zitten bestanddelen die het beslag aantasten. Dit valt niet onder de garantie.

Welke garantie heb ik op mijn beslag?

Open hier het overzicht van de garantie per productlijn.

Welk beslag is geschikt om buiten te monteren?

BIOVĀ® beslag is uitermate geschikt om buiten te monteren. Dit omdat het beslag voorzien is van een speciale toplaag die bescherming biedt tegen weersinvloeden.

Hoe vaak moet ik mijn beslag schoonmaken?

Open hier het overzicht. ASG levert speciale reinigers voor PVD en RVS.

Wat is vliegroest?

Producten die gemaakt zijn van RVS zijn in principe goed bestand tegen alle weersinvloeden. RVS is echter geen roestvrij maar roestvast staal en kan oxideren, zgn. ‘vliegroest’. Dit komt niet vanuit het materiaal zelf, maar zet zich ervan buitenaf op. Wij adviseren dan ook om de rvs-artikelen te beschermen tegen invloeden van buitenaf. Indien dit niet gebeurt zal de vliegroest leiden tot roest, een aantasting die niet meer te verwijderen is. Vooral in industriegebieden, langs spoorwegen en aan de kust treedt vliegroest op.

Het is daarom raadzaam de artikelen zowel preventief te behandelen (beschermen) als ook regelmatig onderhoud te plegen (reinigen). Het schoonmaken kan eerst met water en groene zeep. Dit dient voorzichtig te gebeuren, zodat er geen krassen ontstaan door bv. zandkorrels. Hardnekkige aanslag kan met een krasvrij schuursponsje worden verwijderd. Hierna kan het artikel met een rvs-reiniging en/of onderhoudsproduct worden behandeld. ASG levert hiervoor speciale RVS Glans Clean.

Tot welke deurdikte is het standaard montage materiaal geschikt?

Het standaard montage materiaal is geschikt tot een deurdikte van 40 en 54 mm.

Tot welke deurdikte zijn de veiligheidsrozetten geschikt?

De veiligheidsrozetten zijn toe te passen op alle standaard deurdiktes van 40, 54 en 68 mm.

Worden alle deurkrukken geleverd met rozet?

Al onze deurkrukken worden standaard geleverd met rozet. Alle modellen zijn tevens vastverend, met uitzondering van enkele Retro modellen.

Nog geen antwoord gevonden op je vraag? Neem contact met ons op via onze contact pagina.