CLAQ

Claq is het gepatenteerde systeem voor de snelle montage van Opentech®-handgrepen, zonder gereedschap of schroeven te hoeven gebruiken. Het Claq systeem beschikt over een zelf vergrendelend bevestigingsmechanisme in de handgreep. Hierdoor wordt de spilaanpassingsslag automatisch gebalanceerd. Het Claq systeem zorgt ervoor dat er geen beschadiging ontstaat bij het monteren of verwijderen van de deurkruk. Het bevat een zelfsluitend mechanisme met uniek remsysteem dat de krukstift exact in het midden vastzet. Voordeel voor de aannemer: snelle montage. Voordeel voor de gebruiker: nooit meer een losse deurkruk.

De voordelen van CLAQ

Alle ASG-Artikelen worden voorzien van een dubbel geveerd onder rozet dat het mogelijk maakt de kruk tot 45 graden in twee richtingen te bewegen.

De voordelen van CLAQ

De CLAQ® serie is verkrijgbaar in 7 kleuren BIΘV®, chroom, mat chroom en RVS AISI 304 en AISI 316. Hierdoor ontstaat een breed assortiment, waarmee ze toepasbaar zijn voor projecten in het midden, hoog en topsegment.

Alle CLAQ® modellen zijn exclusief ontworpen door Leonardo de Carlo. Deze in Venetië geboren industrieel ontwerper werkte van 1999 tot 2003 voor Philippe Starck in Parijs en keerde daarna terug naar Italië om zijn eigen bureau op te starten.