Garantie

Op deze pagina vindt u meer informatie over de garantietermijn en de garantievoorwaarden, ook leest u hoe u het ASG-deurbeslag het beste kunt reinigen. Reinigingssets zijn bij ons verkrijgbaar.

Mechanische garantie

ASG geeft 10 jaar garantie op het mechanisch functioneren van het ASG raam- en deurbeslag, mits de voorschriften voor onderhoud en montage zijn nageleefd. Montagevoorschriften vindt u onder het kopje 'Montage, reinigen en onderhoud'.

Garantie

De ASG garantie geldt alleen indien de producten met regelmaat (4 tot 8 keer per jaar) worden gereinigd. Wanneer dit niet gebeurt kan er aanslag ontstaan op alle finishes. Dit komt van buitenaf en valt niet onder de garantie.

De garantietermijn voor de toplaag is afhankelijk van de toegepaste materialen en afwerkingstechniek. Raadpleeg de 'product performance' tabel in onze catalogus of op de verpakking voor het type finish en de geldende garantietermijn.

Dit is een chroom-coating met een valentie na galvanisatie van 0 (Cr0), wat betekent dat het niet schadelijk is voor de gezondheid. Dit proces heeft geen effect op de glans en corrosiebestendigheid van hexavalent (Cr6) of trivalent (Cr3) chroom. CR-ZERO is verkrijgbaar in chroom, mat chroom en chroom/mat chroom. De producten kunnen eenvoudig gereinigd worden met een zachte doek en een beetje azijn.

BIOV® – 20 jaar garantie BIOV® is een oppervlakte-afwerking gebaseerd op de PVD (Physical Vapour Deposition) techniek en vormt een laag rondom het product die bescherming biedt tegen corrosie en slijtage voor ten minste 20 jaar. Het is corrosiebestendig tegen weersinvloeden conform de DIN EN 1609 (EN1670) normering klasse 3, 4 of 5, afhankelijk van het basismateriaal. Producten behandeld met BIOV® bevatten geen allergene elementen zoals chroom, kwik, nikkel of cadmium in de toplaag. De producten kunnen eenvoudig gereinigd worden met de speciale PVD/BIOV soft & hard cleaner.

LET OP: wij onderscheiden verschillende kwaliteiten RVS, met of zonder coating. De grondstof in combinatie met de eventuele coating bepalen de kwaliteit en dus de garantietermijn.

Producten zijn vervaardigd uit RVS 304 roestvast staal, met een BIOV® coating. Hiermee vallen ze onder de voorschriften en garantievoorwaarden voor BIOV®.

Door Opentech geproduceerde artikelen zijn getest en gecertificeerd door het IFT in Rosenheim.

Reinigen en Onderhoud

Voor al onze artikelen geldt dat ze regelmatig moeten worden onderhouden en gereinigd. Ten onrechte wordt nogal eens aangenomen dat de RVS, PVD en IS-PRO artikelen (met 20 jaar of levenslange garantie) ook onderhoudsvrij zijn. Dit is niet het geval. Een auto of een paar schoenen van goede kwaliteit moet u immers ook poetsen en beschermen!

Reinigen

Het reinigen van het deurbeslag kan door middel van een vochtige (zachte) doek of spons met neutraal schoonmaakmiddel. U kunt bij ons een reiniging set kopen bestaande uit polish, sponsje en een doekje.

Meer weten?

Download hieronder meer informatie over onze garantievoorwaarden.

Nog geen antwoord gevonden op je vraag? Neem contact met ons op via onze contact pagina.